Digitaalisuuden merkitys

Rumpujen pärinää…tässä on nimittäin ensimmäinen postaus tälle blogille.

Kuten sivuston nimi kertoo, tulee tämä blogi käsittelemään inbound-markkinointia.

Inbound-markkinointi on markkinointimalli, joka perustuu siihen, että potentiaalinen ostaja itse ottaa yhteyttä markkinoijaan.

Lähde: Wikipedia

Olen hakenut mukaan Xamkin ja Merle Consultingin järjestämään Digitaalisen inbound-markkinointiosaamisen koulutukseen, DIMAan. Oma kiinnostukseni suuntautuu vahvasti digitaaliseen markkinointiin, joten tämä koulutus sopii minulle kuin nyrkki silmään.

Siispä digitaalinen markkinointi ja osaamisen kehitys…here I come.

Mutta askel kerrallaan. Homma on vasta siinä vaiheessa, että olen hakenut koulutukseen ja kävin alkuhaastattelussa. Jännitti muuten vähintään yhtä paljon kuin työhaastattelussa.

Minua ei siis ole vielä valittu opiskelemaan tämän artikkelin kirjoitusvaiheessa, mutta toiveet on asetettu korkealle. Jos tulen valituksi, niin pidän täällä blogia tästä oppimismatkasta.

Edit. Loistavia uutisia: minut valittiin mukaan koulutukseen.

Alkuhaastattelussa annettiin jo pienimuotoinen kotitehtävä. Hakijoiden tuli kertoa miten digitaalisuus on muuttanut heidän elämäänsä. Esitystapa on vapaa, joten päätin toteuttaa sen videona. Tässä minun kertomus digitaalisuuden vaikutuksesta omaan elämään.

Digitaalisuus arjessa

Se on kaikkialla. Mehän eletään sentään 2010-lukua. Olen pikkulapsesta saakka elänyt digitaalisuuden kanssa – ainakin jossain muodossa. Tosin siihen aikaan sitä ei mielletty termillä ”digitaalisuus”. Tämä termi kehittyi ajan myötä. Nyt viimeisen kymmenen vuoden aikana ilmiö onkin ottanut kokonaan uuden muodon.

Digitaalisuus on vahvasti läsnä kaikkien – varsinkin länsimaissa asuvien – ihmisten elämässä. Se on läsnä, halusi sitä tai ei. Esimerkiksi julkinen liikenne, kunnat ja yritykset digitalisoivat palvelujaan jatkuvasti.

Itsepalvelukassa
Itsepalvelukassa Turun Wiklundissa. Kuva: Petra Ristola / Yle. Linkki alkuperäiseen artikkeliin: https://yle.fi/uutiset/3-6666519

Nostanpa esiin ihan konkreettisen esimerkin, miten digitalisuus on muuttanut omaa elämää lähiaikoina. Omistan nahkaisen lompakon, mutta se on jo pitkän aikaa pölyttynyt kaapin nurkassa. Myös pankkiautomaattien käyttö on todella harvassa, koska maksukortit ja kännykästä löytyvä Pivo ovat muuttaneet käyttäytymistä rahan suhteen. Voin tarkistaa tilisaldon missä tahansa ja nyt kännykällä maksu onnistuu valtaosassa kaupoissa.

Kännykästä puheenollen – jokainenhan muistaa miten matkapuhelimet ovat kehittyneet. Aikamoinen harppaus lyhyessä ajassa, vai mitä? Tai entäpä kuinka yli kymmenen vuotta sitten jokaisessa kodissa kirjahyllyillä notkui pitkä rivi tietosanakirjoja. Ainakin he muistavat, jotka ovat joutuneet muutoissa kantamaan tuon kirjasarjan sisältäneen pahvilaatikon. Tietosanakirjat ovat nyt historiaa ja kaikki tieto saadaan Googlesta, mikä ei paina mitään. Ja se on aina mukana, kunhan matkapuhelinkin on.

Entäpä kommunikointi? Se on mielestäni kokenut suurimman mullistuksen. Tapamme viestiä keskenämme on ihan eri ulottuvuudesta kuin 90-luvulla. Pystymme sekunneissa kertomaan lähipiirille mitä ajattelemme, miltä näytämme, minkä näköisessä ympäristössä olemme ja mitä teemme – ja etäisyys ei vaikuta tähän mitenkään.

Katso alapuolelta video, jossa kerron lisää digitaalisuuden vaikutuksesta omaan elämään.

PS. Luokkakaverit, älkää ottako tosissanne tätä ;D Sitäpaitsi, ollaanhan me nähty.

Jos olet päätynyt lukemaan kirjoitukseni ja katsoit videon, kerro ihmeessä kommenttiosioon mikä on digitaalisuuden paras tuoma ominaisuus.

 

2 vastausta artikkeliin “Digitaalisuuden merkitys

Jätä kommentti